donderdag 9 september 2010

Wie heeft mijn stukje kaas gepikt?

Of er een kabinet met gedoogsteun van Wilders komt betwijfel ik ten zeerste. En zeker zal het geen kabinet met lange adem worden. Na Rutte 1 volgen dan snel Rutte 2, 3, 4 en 5. Of misschien wel Verhagen1 of 2 of Cohen 3 of 4. Het doet me denken aan een Russisch grapje tijdens de opkomst van Poetin. Een vos vraagt aan een kraai die een brokje kaas in zin bek houdt of hij voor of tegen Poetin is. De kraai kijkt wel link uit om antwoord te geven, want stel dat hij het verkeerde antwoord geeft, hoe zal het dan met hem aflopen? Poetin is niet voor de poes! Uiteindelijk zwicht de kraai voor de steeds opdringeriger vos en krast dat hij tegen Poetin is. Het stukje kaas valt uit zijn bek. En de kraai denkt: voor of tegen, wat maakt het uit? Maar wellicht zijn we daarmee dan toch bij de kern van de zaak. De helft van prominent christelijk wenst geen PVV omdat de PVV geen respect heeft voor een godsdienst. En dat vindt die helft onchristelijk. En de helft van prominent links wil geen PVV omdat de PVV een deel van de bevolking niet respecteert. En dat vindt die helft onfatsoenlijk. Kies ik of kiest u voor onchristelijk of onfatsoenlijk? Nou? Geef eens antwoord? Kom dan met uw mening! Durft u niet? Wilt u niet? En hoe moet het dan met fatsoen en onze lieve heer in ons land? Nou? Of ben je er zelf zo een die….




Nee, zo een zijn we niet. Maar we geven toch geen antwoord. Anders valt namelijk dat stukje kaas uit onze bek. We zijn anders. Ouderwets anders. Wat ons opvalt is dat iedereen zijn mond vol heeft over christenheid en respect en fatsoen maar niemand wat zegt over dat stukje kaas. Geen van de prominenten die zich zo druk maken heeft het over die kaas. Het was maar even nieuws dat het demissionaire kabinet Balkenende voor 3 miljard extra gaat bezuinigen. Logisch want het volk, zo zegt de minister van financiĆ«n, zal worden gespaard. Er wordt namelijk vooral bezuinigd op de kinderopvang en op de overheid zelf. Minder en goedkopere ambtenaren. En zo kom je te weten dat bezuinigen op kinderen en ambtenaren wel christelijk en fatsoenlijk is in dit land. Want daar is iedereen het kennelijk over eens: die horen er niet bij. Dat zelfde geldt ook voor alle ouderen. Door een andere toepassing van de sterftetabellen en het extrapoleren van de dagrente is een twee jaar tijd een constructie tot stand gebracht waarbij bulkend rijke pensioenfondsen de uitkeringen zullen moeten afstempelen. Logisch toch? Kennelijk horen de pensionado’s er ook niet bij. Minder kaas voor opa en oma.

En waag het niet een woord te zeggen over de zieken en zwakkeren in ons land. Die eten ons voor miljarden de kaas van het brood. En dat kan en moet dus ook kilo’s minder. Helaas is links en rechts het daar wel over eens. Ooit waren we een land van lekkere Goudse of edammer kaaskoppen, nu wachten we vol spanning op een kabinet van Scrooge en Marley.

Volgens Wilders moeten veel allochtonen het land uit. Volgens de andere politieke partijen moet iedereen het land uit. Want dat is christelijk en fatsoenlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten